Schrijftolk Tsjimk Scarse

Nederlands, Engels en Fries

ONDERTITELING

Circa 1,5 miljoen Nederlanders horen minder goed. Dat betekent dat
1 op de 12 mensen in Nederland doof of slechthorend is.
Het is daarom goed om na te denken over de impact van het gehoorverlies. Dat is namelijk belangrijk
wanneer men kennis en informatie met elkaar wil delen.

SUCCESVOL KENNIS DELEN

Laat je jouw medewerkers bedrijfs- en/of instructiefilmpjes bekijken, bijvoorbeeld? Of maak je video’s over producten of diensten?
Bedenk dat onder de kijkers vanaf 45 en ouder het aantal mensen met lawaai- en ouderdomsslechthorendheid toeneemt. Ondertiteling kan dus van invloed zijn op bijvoorbeeld het functioneren op de werkvloer. Het kan ook bepalend zijn voor een goede kennisoverdracht aan de klant over jouw product of dienst .

Maar niet alleen ouderen kampen met gehoorproblemen. Ook steeds meer jongeren krijgen te maken met gehoorverlies. Dit komt door blootstelling aan te harde muziek. Vergeet die jongere doelgroep dus niet.

VIDEO’S MET GROTER BEREIK

Wanneer video’s toegankelijker worden door ondertiteling, ontstaan er kansen om een groter publiek te bereiken. Eerder zouden mensen met een auditieve beperking jouw video content namelijk links laten liggen.

Ondertiteling is niet alleen handig voor doven en slechthorenden. Steeds meer mensen zonder gehoorproblemen geven aan dat ze ook ondertitels willen. Je kan namelijk bijvoorbeeld video’s kijken in een lawaaierige omgeving. Het zorgt er ook voor dat je de video kan bekijken zonder geluid en zonder dat anderen hoeven mee te luisteren.

MEERWAARDE VAN ONDERTITELING

Ondertiteling draagt dus niet alleen bij aan de toegankelijkheid van video’s. Het vergroot de betrokkenheid van kijkers. Dat kan een positief effect hebben op de vindbaarheid van je video’s. Omdat de ondertiteling uit tekst bestaat, kunnen zoekmachines zoals Google daarnaast de inhoud van een video beter doorzoeken. Filmpjes met ondertiteling kunnen dus ook hoger weergegeven worden in de zoekresultaten. Dat kan grote voordelen opleveren voor bedrijven, organisaties en ondernemers.

Kortom: het loont om te investeren in ondertiteling.


Wil je meer uitgebreide informatie over de meerwaarde van ondertiteling? Download het document
“Ondertiteling: waarom niemand meer zonder kan”


De voordelen van ondertitels op een rij:

  • Inclusie
  • Breder, divers en groter publiek bereikbaar
  • Meer betrokkenheid
  • Hogere vindbaarheid
  • SEO-waarde
  • Bron voor nieuwe content

ONDERTITELING TOEVOEGEN AAN VIDEO’S

Begin met het toegankelijk maken van je video’s en pluk er zelf ook de vruchten van. Vraag een offerte aan.